keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Telttapaikat 3D-kartalla

Valitettavan harvoin pääsee kehumaan meidän firman tuotteita, mutta nyt voin sanoa ihan rehellisesti, että Nokia onnistui tekemään jotain hienoa: Ovi Maps 3D.

Perhana, että on mahtava softa! Yleensä olen todella kriittinen meidän tuotteiden laadun ja käyttettävyyden suhteen (enkä varmaankaan syyttä), mutta nyt yllätyin todella positiivisesti. Olen ihan vilpittömästi yllättynyt, että meiltä tulee ulos jotain näin hienoa. Wau.Kyseessä on selkeä kilpailija Google Earthille, mutta uskallan väittää, että kerrankin Nokia on ihan oikeasti tehnyt jotain paremmin kuin Google. Nokian versiossa käyttökokemus on aavistuksen verran parempi. Tekstuureissa on hieman parempi tarkkuustaso, 3D-malleissa on rakennusten lisäksi myös puita ja maaston muotoja ja käytettävyys ainakin minun koneellani asteen verran sujuvampaa. Lisäksi katunäkymään pääsee näppärästi viemällä hiiren kadun päälle ja klikkaamalla sinisiä palluroita. Onko tämä tosiaankin Nokian tekemä? Kyllä on, ja hitto kun toimii hienosti!

Miten tämä sitten liittyy Teltassa-projektiin? Suuri osa Espoosta on mallinnettuna Ovi Maps 3D:ssä. Tämä helpottaa telttapaikkojen kartoittamista merkittävästi. Satelliittikuvista ei aina näe onko puiden keskellä rakennuksia, polkuja tai muita vastaavia telttapaikan valintaan vaikuttavia asioita. Tämän 3D kartan avulla telttapaikkojen valitseminen helpottuu jo monta pykälää.


Yllättävää kyllä, jopa sovelluksen asentaminen sujui helposti ja nopeasti. Voit kokeilla palvelua osoitteessa http://maps.ovi.com/3d/. Veikkaan, että tulet yllättymään positiivisesti. Loppuun lainaus eräältä suurelta filosofilta, joka kommentoi 3D-karttaa näin:

Mut siis toi 3d kartta on ihan tajunnaräjäyttävän hieno. Tohon joku hyvä applari päälle ni oon kyl ihan myyty.
No joo, se oli Samu. Mutta hyvin sanottu kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti