perjantai 27. toukokuuta 2011

Seitsemäs yö - Karhusaari

Sain seurakseni yövieraan. Ei, ei sellaista yövierasta kuin te luulette. Mikko toi mukanaan oman telttansa ja tuli seurakseni Karhusaareen. Mikko on jo vähän enemmän eräihmisiä, joten oli ihan mielenkiintoista nähdä millaiset kamppeet hänellä oli. (Nyt kaveri suunnittelee jotain överiä Glossglockner-reissua. Mikon blogista voi lukea lisää.) Muutenkin oli mukavaa saada taas seuraa.Karhusaari on muuten aika hieno paikka. Sopii oikein mainiosti telttailuun. Näkymät merelle päin ovat hienot ja maasto sopivan väljää puiden ja kallion yhdistelmää. Löytyy sieltä myös pieni uimarantakin.Kun kiipeää rannasta lähtevän harjanteen laelle, näkymä avautuu Keilaniemeen. Kuvassa länsimetron työmaata ja meidän pääkonttori.Yö oli kuiva, joten yön alhainen lämpötila ei oikeastaan tuntunut misään. Nukuin kuin tukki. Olemme päässeet makuupussin kanssa sopuun ja homma toimii. Normaalia kovempaan alustaankin olen jo niin tottunut, että ei siihen kiinnitä enää mitään huomiota. Länsiväylän läheisyys vain pakotti käyttämään korvatulppia. Sen verran liikenteen meteliä sieltä tuli. Se olikin tuon paikan ainoa pienen pieni miinus.

Olin jäänyt pohtimaan sitä retkeilymuonan kallista hintaa. Kaupastahan saa vähän vastaavanlaisia "lisää kiehuvaan veteen" -kuivamuonia. Näiden hinnat ovat yleensä alle kahden euron luokkaa. Retkeilyyn kohdennetut kuivamuonapussit ovat puolestaan vajaat seitsemän euroa. Päätin kokeilla, että onko näissä oikeasti jotain eroja?

Ostin Knorrin tavallisen pasta bolognese pussin. Hinta neljäsosan edellisen illan vastaavaan Reiterin pasta bolognese pussiin. Ensimmäistä myydään tavallisille ihmisille tavallisessa ruokakaupassa, jälkimmäistä retkeilijöille retkeilykaupassa. Valmistin Knorrin pastan samalla tavalla kuin nämä retkimuonatkin. Kaadoin kiehuvan veden pussiin, suljin pussin ja odotin 10 minuuttia.

Tulos: Toimii.

En minä ainakaan näe mitään eroa näiden kahden tuotteen välillä. Toki on rehellisyyden nimissä sanottava, että se Knorrin pastan maku ei ollut mikään ihmeellinen, mutta kyllä sitä nyt nälkäänsä söi ihan hyvällä ruokahalulla.

Väkisinkin pistää ihmettelemään, että miksi toinen maksaa lähes neljä kertaa enemmän? Voihan se olla, että siihen löytyy joku järkevä selitys, mutta minä en ainakaan omien empiiristen testieni jälkeen sitä ymmärrä.

Ai niin, vielä yksi asia. Selvitimme Mikon kanssa kummalla on isompi.


Voitin.

Oikeastaan tuo seuran saaminen telttapaikalle on osoittautunut ihan kivaksi jutuksi. Että jos joku muukin haluaa tulla mukaan telttailemaan, niin tervetuloa vaan.


Näytä Teltassa suuremmalla kartalla

9 kommenttia:

 1. Näitä on kiva lukea, mutta jos jaksat niin kirjoita vielä vähän pidemmin menosta ja fiiliksistä. Nää on liian lyhyitä ;)

  Sä kuitenkin hanskaat pitkät tarinatkin...

  VastaaPoista
 2. Vertaileppa ravintoarvoja ja lisäainepitoisuuksia noitten lähikauppamuonien ja retkimuonien välillä, ehkä sieltä voi löytyä jotain eroavuuksia(?).

  VastaaPoista
 3. Pitäisköhän ihan alkaa tutkimaan miksi ne eräsapuskat maksaa enemmän?

  ApinaPetteri puhuu asiaa, enemmän tekstiä! :)

  VastaaPoista
 4. No jo on vaativia lukijoita! :)

  VastaaPoista
 5. Trangialla voi valmistaa muitakin kuin "lisää vain vesi" -ruokia. Paino asettaa rajoituksia sitten kun vaikkapa viikon ruoat on kannettava mukana.

  Hyvää settiä, kiitos raporteista ja tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Loppujen lopuksi harva retkeilijä syö ruokia joihin vaan lisätään vesi tai keitetään hetken. Normi pussipastoja on helppo jatkaa erilaisilla lisämausteilla. Hiilihydraattia pastoista tai kuivatulla lihalla proteiiniä.
  Kokeile ensikerralla pestopastaa jossa on runsaasti pestoa. Pastaksi täysjyväpastaa jossa on proteiiniä tarpeeksi yhteen ateriaan. Helppoa, halpaa ja hyvää unohtamatta ravintoarvoja.

  VastaaPoista
 7. Muita hyviä ja käteviä ruokia on vanha hyvä näkkileipä. Korkea kuitupitoisuus, kevyt, halpa, kestää pitkään ilman että menee homeeseen. Päälle voi laittaa melkein mitä vain. Ei tarvitse lämmittää ja pitää hyvin nälän loitolla.

  VastaaPoista
 8. Onnekasti Aapo sai pastansa täytteeksi lainattua minulta himpun soijarouhetta. Proteiinia enemmän kuin kuivatussa lihassa ja muitakin ravintoaineita sen lisäksi.

  VastaaPoista
 9. Mikko hei, menisit sinäkin jo nukkumaan?

  VastaaPoista