keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Aapo arvioi - teltta

Olen viettänyt nyt 26 peräkkäistä yötä Marmot Limelight 2P -teltassa. On aika arvioida, kuinka teltta on selviytynyt urakasta.

Teltan suhteen minulla oli myös hieman ennakkoluuloja ennen projektin aloittamista. Omat mielikuvani telttojen pystyttämisen ja purkamisen vaivalloisuudesta olivat vähemmän positiiviset. Ainakin silloin lapsena tavallisen kupoliteltan pystyttäminen oli kaikkea muuta kuin helppoa.

Marmot Limelight 2P mursi kaikki ennakkoluuloni telttailun vaivalloisuudesta. Näemmä nykypäivän teltat ovat aivan toiselta planeetalta kuin vielä kymmenen tai kaksikymmentä vuotta sitten. Tästä teltasta on todella vaikea löytää mitään heikkouksia. Vahvuuksien luettelo onkin sitten jo pitempi lista.

Limelight 2P on kahden hengen kupoliteltta. Mitat: 104 x 137 x 224 cm. Hinta: 210€ (Nyt tarjouksessa 189€)

Teltta on pystyttämisen ja purkamisen suhteen äärimmäisen näppärä. Ensimmäinen pystytyskerta ilman ohjeita sujui täysin ilman ongelmia. Nyt kun tuota operaatiota on päässyt harjoittelemaan, se sujuu jo ihan parissa minuutissa. Muistikuvani lapsuuden telttojen pystyttämisestä ovat sellaisia, että hommaan tarvitsi käytännössä aina kaksi ihmistä. Tämä teltta ei kahta ihmistä kaipaa. Homma sujuu yhdeltä ilman mitään ongelmia.

Koska teltta on kupolimallinen, se ei välttämättä tarvitse maakiiloja. Teltta pysyy vaivattomasti pystyssä kovallakin kalliolla ilman kiiloja, kunhan vain sisällä on sen verran painoa, ettei tuuli pääse yllättämään.


Limelight 2P:n paino on speksien mukaan 2,27 kg. En ole asiantuntija, mutta minusta tuo ei ole kovin paljoa. Minä väittäisin tätä telttaa melko kevyeksi. Teltan koko pakattuna on 18 x 46 cm.

Teltan vedenpitävyysarvot eivät ole mitään huippuluokkaa, mutta siitäkään huolimatta kosteus ei tämän projektin aikana ollut missään vaiheessa ongelma. Toki täytyy muistaa, että telttaa ei päästy testaamaan rankkasateessa, mutta pienempää perussadetta teltta kesti mainiosti. Päälikankaan vedenpitävyys: 1800 mm. Pohjakankaan vedenpitävyys: 3000 mm.

Aivan viimeisen viikon aikana pohjakangas alkoi antaa pieniä merkkejä läpi pääsevästä kosteudesta. Joinakin aamuina telttaa pakatessa on voinut huomata pienen pientä kosteutta makuualustan pinnassa. Mutta häiritsikö tämä missään vaiheessa nukkumista? No ei todellakaan!

Tämä teltta on speksien mukaan kahden hengen teltta. No jaa, tähän tekisin kuitenkin pienen tarkennuksen. Tämä teltta on riittävän iso kahdelle hengelle, jos telttailijat ovat pariskunta, tai matkakohteena on Brokeback Mountain. En minä kahta heteromiestä tuohon telttaan majoittaisi. Vähän turhan lähekkäin siinä joutuisi nukkumaan.

Yhedelle hengelle tämä on juuri oikean kokoinen teltta. Yksinään kaikki varusteetkin saa mahtumaan sisälle. Kahden nukuttaessa varusteet on saatava mahtumaan pieneen eteiseen. Jos etsit telttaa kahdelle, melkein kannattaa katsoa tämän teltan isoveljeä Limelight 3P:tä.

Vaikka Limelight 2P on todella hyvin ilmastoitu sisäteltan kankaan ansiosta, pientä moitetta voi antaa lämpötilan nousemisesta auringossa. Helteisinä päivinä joutuu vähän miettimään mistä seuraavan aamun aurinko nousee, jotta ei tarvitse herätä saunasta.

Aapon arvio: Erinomainen ostos!

Vahvuudet:
- Todella helppo ja nopea pystyttää ja purkaa
- Pystyttäminen onnistuu helposti myös yhdeltä ihmiseltä
- Kohtuullisen kevyt ja pieneen tilaan menevä
- Pysyy pystyssä ilman maakiiloja
- Pitää hyvin vettä
- Hyvin ilmastoitu
- Näppärän kokoinen yhdelle ihmiselle
- Todella hyvä hintalaatusuhde

Heikkoudet:
- Kahdelle ihmiselle hieman liian pieni
- Sisälämpötila nousee aika kuumaksi auringossa

2 kommenttia:

  1. Allekirjoitan arviosi teltan ominaisuuksista. Kahden kesän käyttökokemuksilla Limelight 3P on kahdelle henkilölle loistava vaellusteltta. Olisin ostanut 2P:n mutta onneksi Ideaparkin Partioaitalla oli telttanäyttely ja pääsin testaaman käytännössä telttoja. Myyjällä (minua kookkaampi mies) itsellään oli 3P ja syykin selvisi kun oikaisin 192 cm vaakatasoon. 2P:n pituus ei riittänyt...

    VastaaPoista
  2. Pohja vuotaa alle 30 yön jälkeen, melkoista kertakäyttökamaa.
    Leveyttä 60 cm nukkuja on tänä päivänä melko normaali.

    VastaaPoista