keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kahdeskymmeneskuudes yö - Humallahti

Myönnän, turnausväsymys alkaa painaa. Kun edessä on enää muutama yö, oman asunnon mukavuudet alkavat houkutella. Varsinkin näin aamuisin tuntuu siltä, että nyt tämä projekti alkaa olla jo nähty. Tämä ainainen kamojen roudaaminen, purkaminen ja pakkaaminen alkaa maistua vähän puurolta.

Toisaalta illat ovat edelleen ihan jees. Nyt kun kunto on vähän kasvanut, pyöräily sujuu huomattavasti helpommin. Itseasiassa näin viileämmillä ilmoilla nimenomaan pyöräily maistuu paremmalta. Ja se hetki kun on pystyttänyt teltan ja sulkenut teltan vetoketjun perässään on edelleen aika hieno. Siinä saa sulkeutua pieneen omaan maailmaansa, ja mennä hyvällä fiiliksellä nukkumaan.

Eilen oli pakko pestä pyykkiä. Noora ja Tuomo tarjosivat ystävällisesti tähän apua. Ilta menikin suurimmaksi osaksi Kalliossa pesukonetta ja kuivausrumpua odotellessa. Onneksi oli kaksi kivaa pyykinpesukaveria: Carlos ja Rafael.

Carlos.

Rafael.

Pyykkihommien jälkeen kello oli jo sen verran paljon, että en jaksanut lähteä mihinkään kauas. Olin jo aikaisemmin katsellut Meilahdessa Humallahden kalliosta rantaa sillä silmällä, että tuonne täytyy joku ilta mennä. Paikka oli hieno, mutta teltalle sopivaa tasaista kohtaa ei meinannut löytyä millään. Lopulta löytyi sellainen naurettavan pieni ruoholäntti, joka sai kelvata. Ei nyt mitenkään tasainen kohta, mutta sinne päin.Minusta on näemmä tullut elitisti. Minulle kelpaa nykyään vain merenranta-asunnot. Jokin noissa rannoissa vain viehättää. Lisää elitismipisteitä toi tämän yöpaikan naapurusto. Toisella puolella on pääministerin virka-asunto - toisella puolella presidentin. Siinähän tunsi itsensä oikein arvovaltaiseksi herraksi. Tosin aika nopeasti mieleeni palasi se tosiasia, että minä asun teltassa. Se siitä arvovaltaisuudesta.

Edessä oikealla Mäntyniemi. Edessä vasemmalla Kesäranta.

Tältäkin paikalta löytyi se teemaksi muodostunut historiallisesti jännän äärelle vievä asia. Kallion laella on noin 3000 vuotta vanha rauhoitettu hautarakennelma. Jännempi jännä!
Näytä Teltassa suuremmalla kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti