torstai 2. kesäkuuta 2011

Kolmastoista yö - Children of Bodom

Lähes päivälleen 51 vuotta sitten Bodom-järvellä murhattiin kolme nuorta. Murha oli erityisen raaka ja sai melkoisen määrän julkisuutta. Neljän nuoren kimppuun hyökättiin keskellä yötä heidän nukkuessaan teltassa. Yksi selvisi, muut kuolivat vammoihinsa.

Eilen minä pystytin telttani tuolle samalle paikalle. En ole ihan varma, oliko telttani aivan metrilleen samalla kohdalla, mutta eiköhän se noin kymmenen metrin sätelle osunut.

Tullessani paikalle huomasin, että täällähän on muitakin telttailijoita. Ryhmä nuoria oli tullut viettämään lämmintä kesäiltaa murhaniemelle. Kysyin, että sopiiko jos lyötäydyn seuraan ja pystytän oman telttani heidän viereensä. Sehän vain sopi. Tästä alkoi melko mielenkiintoinen ilta.Illan mittan paikalle saapui yhteensä kahdeksan lukiolaista. Täytyy sanoa, että oli hauskaa porukkaa. Vaikka olin heitä noin kymmenen vuotta vanhempi, se ei tuntunut heitä liiemmin häiritsevän. Olin varsin otettu, kun he kutsuivat minua setämieheksi.

Nuoret eivät tienneet, että olivat tuoneet telttansa juurikin samaan paikkaan, jossa murhat aikanaan tehtiin. Tyttöjä ei oikein huvittanut tietää tätä.Päädyin siis keskelle teinibileitä. Oikeastaan se oli tosi hauskaa. Nuoret olivat varsin hyvin käyttäytyvää ja rentoa porukkaa. Erityisen hienoa oli huomata, että lähtiessään he keräsivät kaikki roskat. Hyvä hyvä, setämies tykkää.

Oli kyllä hauskaa seurata näiden nuorten telttojen pystytyksiä. Tunsin itseni oikein kokeneeksi eränkävijäksi, kun katselin sitä tumpelointia. Seurasin sitä touhua aikani huvittuneena, mutta jossain vaiheessa en enää kestänyt katsoa toimettomana vieressä. Setämies meni auttamaan, ja lopulta teltat saatiin pystyyn. Melkoista säätämistä se oli, mutta eipä se tuntunut ketään haittaavaan. Hyväntuulista sakkia.

"Tää käyttöohje on jotenkin sekava."

"Kyl tää tästä!"

Yö oli hieman "äänekästä" ja nukkuminen sujui vähän katkonaisesti. Nuoret lähtivät aamulla ja minä jäin vielä nukkumaan. Nukuinkin sitten puoleen päivään. Herätessäni erikoinen iltani sai jatkoa erikoisella aamulla.

At this point I need to switch to English. After waking up I saw these two gentleman fishing. I said "morning" and so I ended up chatting with these guys. They both live in Finland, but are originally from US. Very nice guys. I spent probably an hour talking with them.

"Want some beer?"

Of course I told them about my project. They were quite surprised I succeeded on getting a sponsor. Maybe this kind of sponsoring co-operation is not that common in US?

They didn't catch much fish, but it didn't seem to bother them. It's not about what you get, it's about enjoying your time.

"Well... at least something..."

Aika erikoista miten yhden vuorokauden aikana päädyin tutustumaan niin moneen uuteen ihmiseen. Juuri tätä olin kaivannut. Normaalisti en ole mikään äärimmäisen ektrovertti tapaus, mutta näemmä tämä telttailu tuo sen puolen minusta esiin. Paras telttailupäivä tähän asti!View Teltassa in a larger map

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti