perjantai 17. kesäkuuta 2011

Aapo arvioi - kuoriasu

Käytössäni olleet asusteet ovat kaikki Marmotin tuotteita. Tärkeimpänä asusteena arvosteluvuoron saa kuoriasu. Kuoriasun takki: Marmot Oracle Jacket. Kuoriasun housut: Marmot Precip Full Zip Pant.

Oracle Jacket on kevyt veden ja tuulenpitävä shell-takki. Tällaiset kuoriasut ovat minulle uusi tuttavuus. Olen jotenkin pitänyt näitä moderneja ja kohtuullisen kalliita ulkoiluasuja aina elitistisenä höpöhöpönä. Nyt kun olen käyttänyt tätä takkia kuukauden, alan ymmärtää mistä näissä hightech vaatteissa on kyse. Onhan tämä ihan perhanan hyvä takki!

Vedenpitävyys on kiistaton, testasin tämän menemällä suihkuun takki päällä. Toimii. Tuulenpitävyydestäkään ei voi valittaa. Tämän kun laittaa päälle, kylmä ei tule ainakaan viiman takia.

Kuoriasuissa ongelmaksi muodostuu helposti hengittävyys. Jos kangas on vedenpitävä, niin voiko se olla samaan aikaan hengittävä? Omien kokemuksien mukaan tämä näyttäisi olevan mahdollista. Jos takkia pitää päällänsä samaan aikaan kun urheilee, kyllä siinä kuuma tulee. Mutta jos pidät takkia päälläsi normaalissa ulkoilmapuuhastelussa, jossa syke ei nouse korkealle, ei tämä mikään hiostava takki ole. Takista löytyy myös kainaloista vetoketjulliset tuuletusaumat. Nämä kun jättää auki, niin ilma kiertää mukavasti.

Valmistajan sivuilla on pitkä lista kryptisistä termeistä ja ominaisuuksista. Nämä eivät sano minulle yhtään mitään, joten en käy niitä tässä läpi. Parempi todeta vain lyhyesti: Laadukas takki! En keksi mitään heikkouksia.

Aapon arvio: Erinomainen ostos.

Vahvuudet:
- Täydellinen vedenpitävyys
- Tuulenpitävä
- Kohtuullisen hyvin hengittävä
- Kevyt
- Laadukas

Heikkoudet:
- (ei ole)

Precip Full Zip housut ovat edellistä vastaavat housut. Nämäkin pitävät täydelliseti vettä ja tuulta. Painoa ei ole nimeksikään: 283 g. Hinta: 90€.

Näissä housuissa on erittäin näppärä koko lahkeen mittainen vetoketju, joka mahdollistaa housujen riisumisen ja pukemisen ilman kenkien pois ottamista.

Jotain negatiivista näistä pöksyistä kuitenkin löytyy. En ole aivan varma, mutta vaikuttaa siltä, että näissä housuissa on materiaali eri kuin edellisessä takissa. Nämä housut eivät nimittäin hengitä kovin hyvin. Ainakin minulla alkoi jo paikallaankin ollessa hiostaa siinä määrin, että ei näitä sateettomalla säällä viitsinyt jalassa pitää.

Edellisestäkin huolimatta voin suositella näitä housuja.

Aapon arvio: Hyvä ostos.

Vahvuudet:
- Vedenpitävät
- Tuulen pitävät
- Näppärät koko lahkeen sivuvetoketjut
- Kevyet
- Laadukkaat

Heikkoudet:
- Jonkin verran hiostavat

2 kommenttia:

  1. Eri matskua on joo. Housut tosin saattaa tuntua hikisiltä/nihkeiltä/kosteilta myös helpommin sen takia että ne on monesti suoraan ihoa vasten. Veikkaan että ei ole ollut pitkiä kalsareita kuitenkaan jalassa, vai?

    VastaaPoista
  2. Miten niin ei ollu pitkiä kalsareita?! Heinäkuuhun on vielä kaks viikkoa! Ei kai niistä nyt vielä luovuta.

    VastaaPoista