maanantai 6. kesäkuuta 2011

Teltan pystytysohjeet tumpeloille

Marmot Limelight 2P -teltta on hieman haasteellinen tapaus tumpelo-ohjeiden kirjoittamiselle. Teltta on oikeasti aivan äärimmäisen helppokäyttöinen. Tämänn teltan kanssa tumpeloivat ovat jo aika lahjakkaita.

Siitäkin huolimatta - teltan pystytysohjeet tumpeloille:

1) Kisko teltan pakkauspussista sisäteltta esiin. Pakkauksesta löytyy kaksi kangasta, joten joudut käyttämään päättelykykyäsi sisäteltan tunnistamiseksi. Mahdollisuutesi ovat 50-50. Jos arvaat väärin, olet pulassa.

Kun olet löytänyt sisäteltan, levitä se mielellään tasaiselle alustalle pohjakangas maata vasten. Pohjakankaan tunnistaa hieman paksummasta materiaalista.


2) Kaiva tukikaaret esiin. Tunnistat ne siitä, että ne ovat tuollaisia pitkulaisia keppejä, jotka on päistä kiinni toisissaan kuminauhaa muistuttavalla narulla. Tumpelovaroitus: Tukikaaret ja telttakiilat ovat molemmat pitkulaisia keppejä, joten ne on helppo sekoittaa keskenään. Tukikaaret ovat pitempiä. Tunnistat ne siitä.


3) Tukikaaret on tarkoitus koota kahdeksi useamman metrin mittaiseksi tikuksi. Lyhyemmät pätkät täytyy siis liittää yhteen. Tukikaarista löytyy yhteensä 14 liitoskohtaa, joista 12 saa näppärästi yhteen ottamalla kiinni kaarien keskeltä löytyvästä muovisesta liitoskohdasta. Nosta tästä koko pakettia ja ravistele varovasti. Huomaat, että tikut loksahtelevat paikoilleen. Tässä vaiheessa hökötys muistuttaa nelijalkaista hämähäkkiä ilman vartaloa. Liitä kaarien keskiliitokset vielä yhteen ja tukikaarien kokoaminen on onnistuneesti valmis.


4) Aseta tukikaaret sisäteltan päälle niin, että kaarien päät osoittavat kaikkiin pohjakankaan kulmiin. Tumpelovaroitus: Jos et enää näe sisätelttaa siinä mihin sen jätit, on tuuli vienyt sen mennessään. Nyt kannattaisi jo juosta kovaa vauhtia myötätuuleen.


5) Pujota tukikaarien päät pohjakankaan kulmareistä läpi. Jotta onnistuisit tässä, joudut taivuttamaan tukikaaria melkoisesti. Ei, pohjakangas ei ole liian pieni. Ei, kaaret eivät ole liian pitkiä. Niitä pitää oikeasti vain taivuttaa aika paljon.


Onnistunut kaarien taivutus näyttää tältä:


6) Nyt seuraa jännittävä vaihe: Nosta sisäteltta tukikaarien varaan muovisten klipsujen avulla. Valmistaudu hienoon hetkeen, kun vihdoin alat hahmottaa teltan muodon. Voit toki tuntea ylpeyttä itsestäsi, mutta malta vielä hetki. Teltta ei ole vielä kokonaan kasattu.
7) Lisää tukikaarien päälle tuleva lyhyempi... Äh, anna olla. Et sinä tätä oikeasti tarvitse.


Oikeasti hei... Toi voi olla jo liian vaikeaa. Anna olla. Pärjäät ihan hyvin ilmankin.


8) Levitä teltan päälikangas nimensä mukaisesti teltan päälle.

 
9) Kiinnitä päälikankaan nurkat kiinni pohjakankaan kulmiin näppärillä klipsuilla. Tumpelovaroitus: Kannattaa tarkistaa oviaukkojen kohdilleen osuminen. Jos et löydä oviaukkoa päälikankaan oviaukon alta pilkottavasta sisäteltasta, syy ei ole valmistusvirheessä. Olet laittanut päälikankaan väärin päin, eivätkä oviaukot ole osuneet samalle puolelle. Todennäköisyys tähän tumpelointiin on melko suuri: 50%10) Onneksi olkoon, olet pystyttänyt teltan onnistuneesti! Voit olla ylpeä itsestäsi.


11) Lopuksi voit ottaa ylimääräiset osat esiin, ja ihmetellä mihin niitä oikein tarvitaan.


12) Alle kolmivuotiaiden telttojen kanssa kannattaa muuten olla varuillaan. Nämä nuoret teltat ovat yllättävän vikkeliä karkulaisia, ja saattavat innostuksissaan juosta vaikka auton alle. Pihan portit on syytä pitää kiinni.

3 kommenttia:

  1. Täältä löytyikin paljon käyttökelpoisia ohjeita, huutonaurun säestyksellä. Kiitos! :´D

    VastaaPoista
  2. Täältä löytyikin paljon käyttökelpoisia ohjeita, huutonaurun säestyksellä. Kiitos! :´D

    VastaaPoista
  3. Saatiin tämän perusteella teltta kasattua, kiitos! T. Osaamaton telttailija äiteineen

    VastaaPoista